Castor oil-kompress

1) Legg tøystykker i henhold til hvor tykt du vil ha kompressen. Jo tykkere, jo mer olje vil det holde; og desto mer olje i kroppen.

2) Hell et tykt lag med olje i midten* og på toppen av tøystykket/tøystykkene, og la det ligge i rundt 20 minutter eller mer helt til oljen er trekt gjennom tøystykket.
*Hvorfor midten? Fordi når kompressen legges på kroppen, vil det kroppen avgi varme som gjør at oljen tynnes ut og sprer seg utover resten av omslaget.

3) Legg omslaget på det aktuelle stedet på kroppen. Man bør bruke plastfolie (eller noe annet) som ytterlag for å beskytte mot oljesøl. Hvor lenge kompressen skal være på om gangen bestemmer du helt selv, men skal det ha noen effekt bør kompressen være på i minst 30 minutter, men gjerne mer som f.eks. 1 time. Ha det på så lenge du orker og kan.

Image

BEHANDLINGSTID
Behandlingstiden kan være avhengig av hvor lenge man har hatt tilstanden; f.eks. tre år med bensporer, kan ta tre måneder med behandling.

GALLESTEIN & NYRESTEIN
Ved gallestein legger du kompressen under ribbenene, mens ved nyrestein plasserer du den på nedre del av ryggen.

GJENBRUK
Siden oljen ikke trekker ut urenheter, kan omslaget brukes om igjen. Etter bruk kan den brettes sammen, og brukes på nytt dagen etter.